جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
فرشاد یزدی

حوزه/ امام خمینی(ره) در درس اخلاق خود به طلاب می‌فرمود که همانند غسال زندگی کنید، از ایشان پرسیدند زندگی مانند غسال یعنی چی؟! ...

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از یزد، حجت الاسلام محمدعلی فرشادیزدی در دومین مراسم اربعین مهاجرالی الله حسن دانش طلبه و قاری بین المللی جهان اسلام که در مسجد امامزاده جعفر یزد برگزار شد، با اشاره به آیه 57 سوره العنکبوت«كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ثُمَّ إِلَیْنَا تُرْجَعُونَ» اظهار داشت: مرگ تنها واقعیتِ گریز ناپذیری است که هر مومن و کافری، یا هر معتقد و منکر معادی مجبور است به آن اذعان داشته باشد، چرا که فنای دنیا و اهل دنیا را با چشم می‌بیند و مرگ انسان‌ها را مکرر تجربه می‌کند و می‌داند که مرگ برای هر موجود زنده‌ای مقرر شده و روزی که زیاد هم دیر نیست، نوبت خودش است.

استاد حوزه علمیه قم در ادامه با اشاره به حدیثی از امام زین العابدین(علیه السّلام) که از محدث قمی نقل شده است، گفت: این حدیث که امام سجاد(علیه السّلام) هر جمعه در مسجد پیامبر (صلّی الله علیه و آله وسلّم) مردم را با این کلمات موعظه می کرد باید توسط واعظین در مراسمات سالگرد و مراسمات این چنینی بیان شود زیرا هدف اصلی از مراسمات ختم و اربعین حسن دانش در این حدیث آورده شده است.

حجت الاسلام و المسلمین فرشاد یزدی در ادامه در تشریح این حدیث عنوان کرد: در این حدیث امام سجاد(علیه السّلام) هر جمعه در مسجد پیامبر (ص) مردم را به چهار چیز نصیحت می کرد یکی اینکه انسان باید مرگ را باور کند زیرا درست است که همه ما مرگ را قبول داریم اما هیچ یک از ما نسبت به این واقعه؛ باور قلبی نداریم، نکته دوم این حدیث این است که خداوند برای حسابرسی به اعمالمان ما را زنده می کند و نکته سوم اینکه ما انسان ها را برای پاسخ گویی به اعمالمان به دادگاه می برند و آنجا نه پول و نه شهرت و مسئولیت هم به دردمان نمی خورد و نکته آخر اینکه از همه افراد در خصوص اعمالشان سوال خواهد شد.

وی افزود: می توان گفت که پیام اربعین مهاجر الی الله حسن دانش و هر کس که از دنیا می رود برای کسانیکه در مراسم شرکت می کنند این چهار نصیحت حدیث امام سجاد(علیه السّلام) است.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که در چنین مجالسی عالی‌ترین سخن و مهم‌ترین بیان همین مواضع اسلام در باب آخرت است، گفت: ذات انسان در زندگی دنیا این است که هرچقدر هم توانگر شود در این مرحله از زندگی مسکین و ناچار است زیرا حضرت سلیمان که در ملک فرمانروایی خود به عنوان غنی‌تر ین انسان در تاریخ بشریت معرفی شده است، زمانیکه مرگ به سراغش آمد حتی اجازه نشستن پیدا نکرد و تنها کسی که عزرائیل برای گرفتن جانش اجازه گرفت پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلّم) بود و این کار دیگر اتفاق نخواهد افتاد.

حجت الاسلام فرشاد یزدی با اشاره به اینکه باور به مرگ یکی مهم‌ترین مفاد اخلاقی یک انسان است، گفت: امام خمینی(ره) در درس اخلاق خود به طلاب می‌فرمود که همانند غسال زندگی کنید، از ایشان پرسیدند زندگی مانند غسال یعنی چی؟! فرموند یعنی آنکه مرگ را با معنای واقعی باور کنیم زیرا غسال ها به دلیل کارشان مرگ را با تمام وجود حس می کنند.

رمز ماندگاری حسن دانش و سردار همدانی

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این جمله ماندگار مرحوم آیت العظمی  الله بهجت(ره) که ما آمده ایم با زندگی کردن قیمت پیدا کنیم، نه اینکه با هر قیمتی زندگی کنیم گفت: این جمله را باید با آب طلا نوشت و در مراکز دینی، حوزوی و دانشگاهی نصب کرد زیرا امثال حسن دانش با تمسک به قرآن و اهل بیت(ع) به عنوان سبک زندگی و قانون اساسی این عالم و تبعیت عملی از ولایت فقیه قیمتی شدند.

وی اضافه کرد: انس عملی حسن دانش با قرآن و اهل بیت و اتصال به ولایت فقیه سبب شد که بعد از عروجش، مراسم تشییع جنازه اش، استان یزد را به دلیل حضور پرشور مردم همانند خاک سپاری سردار همدانی تکان دهد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha